Stijlen

Yoga stijlen bij Happiness

VINYASA YOGA

Bij deze vloeiende, dynamische vorm van yoga wisselen verschillende houdingen elkaar af op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. Elementen uit de zonnen groet zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen. De nadruk ligt in deze les op de fysieke inspanning: het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen.
Vinyasa yoga is een aanrader voor als je meer fysieke uitdaging zoekt. Ook als je met onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen, omdat de wat zwaardere en dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen. Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigt je innerlijke basis en werkt positief door in je zelfvertrouwen.

EASY FLOW YOGA

Easy flow yoga is gebaseerd op Ashtanga/Vinyasa yoga met een zachte en vrijere benadering van de houdingen. Er is meer ruimte voor ontspanning tijdens de les door de afwisseling van intensiteit van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor het lichaam minder. De continue beweging van yogahoudingen in een zeer rustige en zachte ‘flow’ gecombineerd met de ademhaling staat centraal. De zachtheid en aandacht is gelijk aan de traditionele Hatha yoga. Het verschil is dat in Hatha yoga de houdingen los van elkaar worden beoefend en de houding niet op de flow van de adem wordt uitgevoerd.

YIN / YANG YOGA

In deze lessen spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang. Yang: actie, doelgerichtheid en Yin: zachtheid, overgave. Zo creëren we een innerlijke balans.

Terwijl de yang poses en bewegingen meer gericht zijn op spieren en zorgen voor een flexibel, krachtig en vitaal lichaam, zijn de yin houdingen meer gericht op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen. Yang geeft je uitdaging en yin verstilling. De yin houdingen helpen je, je aandacht naar binnen te keren. Je leert diep ontspannen en je kunt de stilte in jezelf vinden.

YIN YOGA

Yin Yoga geeft je alle kans om je grenzen te verkennen en is geschikt voor jou als beginner en gevorderde yogabeoefenaar. Omdat je elke yogapose langere tijd vasthoudt, voel en ervaar je heel goed wat er in je lichaam en geest gebeurt. Yin yoga is een serie van grondoefeningen waarin de spieren ontspannen blijven. Yin yoga heeft als doel het stimuleren van bindweefsel zoals banden en kraakbeen, hetgeen belangrijk is om de maximale beweeglijkheid van de gewrichten te bereiken. De yoga poses worden tussen de 3 en 5 minuten vastgehouden. Je leert hierdoor meer ruimte te ervaren in je lichaam.