Huisregels

Praktische informatie & Covid regels

Veilig, schoon en private

De yogazaal is zoals je bent gewend Netjes, oftewel super schoon en opgeruimd, ruimtelijk en overzichtelijk. Natuurlijk zijn er extra maatregelen getroffen om veilig samen te oefenen. Er zijn dingen waar we rekening mee houden zodat iedereen zich VEILIG en WELKOM voelt.

Vooraf

 • Je bent zo welkom… behalve als je verkouden bent, keelpijn, koorts of griepklachten hebt. Dan blijf je thuis.
 • Iedereen heeft een vaste les. Dus laat het minimaal 24hr van te voren weten als je niet kunt komen.
 • Om je personal space (1,5 meter) te kunnen waarborgen is er een nieuw maximum aantal van 8 deelnemers per les vastgesteld.

Wat neem je mee?

 • Het heeft onze voorkeur dat je voorlopig je eigen mat en props meebrengt*. Natuurlijk kun je ook een mat van de school huren of een bolster/kussen gebruiken. Je maakt deze zoals je gewend bent zelf na gebruik (rigoureus) schoon. *Heb je met je eigen mat lekker op het strand, in het park of in de tuin geoefend? PLEASE, treat him as your dog: schudt, was en borstel ’em voordat je hem ons schone yogazaal in brengt.
 • Neem ALTIJD een badhanddoek mee om over je bolster, kussen of mat te leggen wanneer je in knuffel-stand gaat.
 • Om afstand te bewaren is de zithoek gesloten. Helaas serveren we voorlopig geen thee en water meer. Goed drinken is wel heel belangrijk. Neem gerust zelf een afsluitbaar (thermos)flesje mee en bewaar dit naast je mat.
 • Onze docenten gaven al bijna geen hands-on adjustments. During Corona Season geven we echt alleen verbale aanwijzingen en zullen we je niet (meer) aanraken.

Bij aankomst

 • Bij aankomst desinfecteer je je handen op de daarvoor bestemde plek.
 • Heel graag zou ik je willen begroeten met een dikke knuffel. Helaas houden we het bij een stralende glimlach en vriendelijke blik.
 • In en om Happiness houden we 1,5 afstand van elkaar. Voor de deur, in de hal en in de zaal. Ook wanneer je met elkaar in de auto zat en ook wanneer je uit één gezin komt. Blijf op 1,5 meter afstand van de docenten en medestudenten.
 • Je legt je mat op de daarvoor aangegeven plekken zodat jij en je buuryogi’s niet te intiem worden.
 • Dit was al zo, maar nu helemaal; alle spullen die je niet nodig hebt op de yogamat en probs na (tassen, telefoons, sleutels, jassen, schoenen, etc.) laat je buiten de zaal.
 • Natuurlijk blijft het toilet geopend voor incidenteel gebruik. Kies er bij voorkeur voor om thuis te toiletteren.

Na afloop

 • Shine all day, spread good vibes!
 • Gebruik je een mat en/of props van de school? Desinfecteer deze met de daarvoor bestemde middelen.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle gemeenschappelijke ruimten en contactpunten regelmatig gedesinfecteerd worden. Daarnaast zal de zaal extra geventileerd worden.

Nu, meer dan ooit, hoop ik op je support, geduld en compassie. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je welkom en veilig voelt. We doen dit samen!

Wat je voorafgaand verder nog moet weten

Zwangerschap

Ben je zwanger, dan kun je gewoon deelnemen aan de yogales. Laat het mij, hoe pril dan ook, wel voorafgaand aan de les weten dat je een kindje verwacht. Er zijn een aantal houdingen die je beter zou kunnen vermijden en natuurlijk doe je alleen waar jij je goed bij voelt.

Blessures

Wanneer je een blessure hebt kun je in veel gevallen gewoon deelnemen aan de yogales. Laat mij voorafgaand aan de les altijd weten waar je last van hebt, of in welke bewegingen je beperkt bent. Ik kan je tijdens de les alternatieve houdingen voorstellen of houdingen afraden.

Menstruatie

Respecteer de cyclus van je lichaam. Doe wat rustiger aan tijdens je menstruatie en eventueel laat je de omgekeerde houdingen en achterover buigingen achterwege.

Stilte

Respecteer de stilte in de yogaruimte, vooral als je (later) aankomt en de medestudenten zijn zich aan het voorbereiden op de les. Zoek in dat geval een plekje en neem een ontspannen houding aan om je op de practice voor te bereiden.

Luister naar jezelf

Onthoud ten alle tijden dat je de yogales voor jezelf volgt. Het is jouw les, jouw lichaam. Wees geduldig en je bewust van je eigen kunnen. Laveer tussen ambitie en enthousiasme, maar respecteer je eigen grenzen.

Eten en drinken

Om een slechte spijsvertering te voorkomen is het raadzaam om (zoals bij veel andere vormen van lichamelijke inspanning) rekening te houden met wat je voor de les eet. Het is raadzaam om een uur voorafgaand aan de les niet of weinig te eten. Als je erg veel trek hebt kun je iets lichts eten zoals bijvoorbeeld yoghurt of fruit. Beoefen nooit yoga op hele lege maag of als je juist heel zwaar hebt getafeld.

What to wear?

Kleding Flow yoga

Dat is eigenlijk compleet onbelangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Flow yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij het lichaam gedurende de les opwarmt. Het is fijn om schone en comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Je kunt een handdoekje meenemen voor het zweten.

Yoga wordt beoefend op blote voeten, maar het is fijn om wel sokken mee te nemen. Daarnaast is het raadzaam om een warm vest of trui mee te nemen. Als je het prettig vindt kun je deze voor en na de les dragen om niet af te koelen.

Kleding Yin yoga

Dat is eigenlijk compleet onbelangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Yin yoga is een statische vorm van yoga, waarbij het lichaam gedurende de les nauwelijks opwarmt. Het is fijn om schone en comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Het is daarnaast raadzaam om iets te dragen waarin je het niet koud krijgt.

Yang Yoga wordt beoefend op blote voeten, dat is bij Yin yoga niet noodzakelijk. Als je het prettig vindt kun je gedurende de Yin practice je sokken aanhouden.

Lessen reserveren, betalen en annuleren

Les reserveren

Je kunt een les reserveren via info@happinessbergambacht.nl

Lesgeld

Zie onze tarieven.

Kom op tijd

Begin je de yogales met een warming-up-sprint vanaf je auto (die na drie rondes van Bergambacht/Raadhuisstraat toch net iets verder geparkeerd staat dan je hoopte) of een flinke spinning-workout (met tegenwind en die zachte band die je al weken moet oppompen)? Het maakt mij niet uit wat je pre-yogaritueel is, maar zorg dat je op tijd komt. De tijden op het rooster zijn de starttijden en geen aanvangstijden. Zorg dat je op die starttijd op je mat zit of ligt met de benodigde props en dat je voorafgaand daaraan hebt betaald of je rit hebt laten afstrepen.

Verhinderd of te laat

Zorg dat je vijf a tien minuten voordat de les begint aanwezig bent. Tijdens de lessen zullen wij de voordeur sluiten waardoor je dus niet tussentijds kunt instromen. Aanbellen is niet mogelijk, wij zijn tijdens de eerste les niet in de gelegenheid om de deur te openen.

Annuleren

Ben je ziek, heb je geen zin, geen kracht, hond ziek, relatie over, een lekke band of whatever. Je kunt de les maximaal 12 uur van te voren annuleren in de WhatsApp groep of via een Privé bericht naar je docent. Wanneer je dit doet komt je mat vrij zodat iemand anders deze kan reserveren/inhalen.

Annuleringstermijn

Je kunt tot 12 uur voorafgaand aan de les afmelden zonder consequenties. Je gereserveerde mat valt hiermee vrij zodat iemand anders die kan reserveren en je eigen les ingehaald kan worden. Afmelden binnen 12 uur voorafgaand aan de les is niet mogelijk (m.u.v. Als je Covid of Covid gerelateerde klachten hebt). Wanneer je niet op tijd afmeldt kun je deze les niet meer inhalen. Heb je een abonnement? Dan wordt het aantal beschikbare lesmomenten voor de betreffende periode met één les gekort. Afmelden kan alleen via WhatsApp of e-mail.